۳۰ آبان ۱۳۸۵، ۱۵:۲۷

رئیس کل بیمه مرکزی ایران :

مجوز بیمه ۲ میلیون منزل مسکونی در برابر آتش سوزی صادر شد

مجوز بیمه ۲ میلیون منزل مسکونی در برابر آتش سوزی صادر شد

نوروز کهزادی عملکرد صنعت بیمه کشور در ۶ ماه نخست سال جاری، مهمترین اقدامات بیمه مرکزی و نحوه رتبه بندی شرکت های بیمه در سال گذشته را تشریح کرد و گفت: مجوز بیمه ۲ میلیون منزل مسکونی در برابر آتش سوزی صادر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس کل بیمه مرکزی ایران در جمع خبرنگاران گفت : شرکت های بیمه با صدور ۱/۷ میلیون بیمه نامه در ۶ ماه اول سال جاری بیش از ۱۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال حق بیمه تولید کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۳ درصد رشد داشت و در این مدت سهم بخش غیر دولتی از بازار بیمه کشور به ۱/۱۸ درصد رسید.

وی افزود: در مدت مذکور ۸/۴۱ درصد از حق بیمه های صادره شرکت های بیمه به رشته شخص ثالث تعلق داشت و در مقابل ۷/۵۱ درصد خسارت های بازار بیمه کشور بابت بیمه شخص ثالث  پرداخت شد.

به گفته رئیس کل بیمه مرکزی ایران، شرکت های بیمه در ۶ ماه اول امسال ۳/۱ میلیون مورد از خسارت های اعلام شده دارندگان بیمه نامه را درچارچوب قرارداد بیمه جبران کردند و تعداد موارد خسارت اعلام شده در ۶ ماه اول سال جاری ۵/۳۱ درصد بیش از مدت مشابه سال گذشته بود.

وی تصریح کرد: شرکت های بیمه در نیمه اول سال جاری برای جبران خسارت بیمه گذاران خود ۶ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال پرداخت کردند که این رقم ۲/۲۰ درصد بیشتر از خسارت های پرداخت شده در مدت مشابه سال قبل بود.

کهزادی بیان کرد: با توجه به افزایش استقبال مردم از خدمات شرکت های  بیمه در ۶ ماه اول امسال ، رشد تولید حق بیمه از رشد خسارت حدود ۸/۲ درصد بیشتر شد، در نتیجه نسبت خسارت بازار بیمه کشور به میزان ۲/۱ واحد کاهش یافت و به ۳/۵۱ درصد رسید.

به گفته وی، در۶ ماه اول سال جاری شرکت بیمه آسیا با ۶/۷۶ درصد بیشترین نسبت خسارت پرداخت شده را در میان شرکت های بیمه دولتی و غیر دولتی داشت .

وی اظهار داشت : سهم شرکت بیمه ایران در ۶ ماه اول امسال بیش از نیمی از کل حق بیمه ها و همچنین خسارت های بازار بود، و در این مدت شرکت بیمه پارسیان بیش از نیمی از تولید حق بیم شرکت های بیمه غیردولتی و ۳/۹ درصد از کل بازار بیمه کشور را به خود اختصاص داد.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران در خصوص مهمترین ادامات انجام شده بیمه مرکزی ایران گفت : بررسی ها و برآوردهای علمی طرح جامع بیمه در مقابل خطر زلزله در بیمه مرکزی ایران نهایی شده و برای نهایی کردن لایحه صندوق بیمه حوادث طبیعی و اساس نامه آن از طریق رئیس جمهور اقدام شده است.

وی افزود: بر اساس اقدامات صورت گرفته در ۵ ماهه اخیر ، اکنون خسارت سرقت های جزیی از اتومبیل های بیمه شده صرفا با ارائه گزارش پلیس و بدون نیاز به مراجعه به دادسراها پرداخت های مالی وارده به وسایل نقلیه تا سقف یک میلیون ریال بدون نیاز به گزارش پلیس قابل پرداخت است.

کهزادی ادامه داد: با توجه به تاکید رئیس جمهور و با هدف سرمایه گذاری صنعت بیمه در کاهش تصادفات و خسارت های آن ، قرارداد همکاری بین پلیس راهنمایی و رانندگی ، بیمه مرکزی ایران و شرکت های بیمه دولتی به امضاء رسید.

وی خاطرنشان کرد: بیمه مرکزی ایران در این مدت پیشنهاد افزایش حداقل مبلغ بیمه در تعهدات جانی از ۸۰ میلیون ریال به ۳۵۰ میلیون ریال و افزایش تعهدات مالی از ۲ میلیون ریال به ۱۰ میلیون ریال را ارائه کرده که این پیشنهاد به تصویب رئیس جمهور رسیده است.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران آغاز نصب برچسب بیمه شخص ثالث بر روی شیشه خودروها به منظور شناسایی و برخورد با خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث ، تحت پوشش قرار گرفتن نیروگاه ها و پالایشگاه های نفت و گاز از سوی کنسرسیومی متشکل از شرکت های بیمه ، به روز شدن تبادل اطلاعات بین شرکت های بیمه و بیمه مرکزی ایران در زمینه خودرو، تشکیل و راه اندازی شورای راهبری فناوری اطلاعات صنعت بیمه در جهت تدوین استراتژی الکترونیکی کردن صنعت بیمه ، موافقت بیمه مرکزی با اجرای آزمایشی طرح عیوب اساسی و پنهان ساختمان به مدت یک سال در چارچوب قوانین و مقررات بیمه را از جمله اقدامات صورت گرفته در ماه های اخیر برشمرد.

وی ایجاد شبکه گویا و دفتر ارتباطات مردمی برای پاسخگویی به ارباب رجوع ، برگزاری سیزدهمین سمینار بیمه و توسعه در آذرماه سال جاری با موضوع بیمه های خرد با هدف کمک به اقشار کم درآمد و محروم جامعه و انتخاب و معرفی شرکت های بیمه برتر در ابعاد مختلف را از برنامه های در دست اقدام بیمه مرکزی ایران خواند.

کهزادی تصریح کرد: پیشنهاد بودجه سال ۸۶ بیمه مرکزی و شرکت های بیمه با اولویت دادن به امور پژوهش و تحقیقات و فناوری اطلاعات ارائه شده و برگزاری جلسات هفتگی مدیران عامل شرکت های بیمه با هدف تبادل نظر و همفکری در امور مختلف صنعت در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اعلام این که مجوز بیمه دو میلیون منزل مسکونی در شهر تهران دربرابر آتش سوزی صادر شد افزود: این تعداد خانه مسکونی در برابر خطرات آتش سوزی ، انفجار و صاعقه بیمه می شوند.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران گفت : با موافقت بیمه مرکزی ایران اجازه داده شد که تعداد دو میلیون واحد مسکونی در تهران در برابر خطرات مذکور برای هرواحد تا سقف ۵۰ میلیون ریال تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار گیرندکه از این مبلغ ۴۵ میلیون ریال مربوط به بیمه ساختمان و ۵ میلیون ریال مربوط به بیمه اثاثیه منزل خواهد بود.

وی با اعلام این مطلب که هنوز تعداد قابل توجهی از واحد های مسکونی در سراسر کشور فاد هر نوع پوشش بیمه ای هستند ، تصریح نمود : این مجوز با هدف گسترش فرهنگ بیمه و حمایت از خانوارهای کم درآمد و آسیب پذیر صورت می گیرد.

کهزادی به استانداران توصیه کرد: برای تحت پوشش قراردادن واحد های مسکونی شهرهای کشور با بیمه های دولتی و خصوصی توافقات مشابهی به عمل آورند.

رئیس شورای عالی بیمه افزود: گواهی بیمه به نفع مالک واحد مسکونی صادر خواهد شد و چنانچه ملک دارای مستاجر باشد ساختمان به نفع مالک و اثاثیه به نفع مستاجر بیمه می شوند.

وی همچنین از بررسی وبرآوردهای علمی طرح جامع بیمه در مقبل خطر زلزله در بیمه مرکزی خبرداد.

کهزادی از ارائه مجوز بیمه کیفیت ساختمان ها به بیمه سینا طی روز جاری خبرداد و افزود: تمام ساختمان های تحت پوشش این بیمه نامه ، با نرخ ۵/۱ درصد در مقابل آسیب های کیفیت ساختمان بیمه می شوند.  

وی سهم بیمه های عمر و زندگی از کل بیمه ها را تنها ۶ درصد دانست و افزود: باید منافع و مزایای این بیمه نامه را برای مردم شرح داد.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران در خصوص نحوه فعالیت شرکت های بیمه خارجی در ایران گفت : بانک ها و بیمه های خارجی اجازه فعالیت در سرزمین اصلی را ندارند و تنها در بورس می توانند سرمایه گذاری کنند.

وی ازآمادگی شرکت های بیمه درمقابل تحرم های احتمالی خبرداد و گفت : شرکت های بیمه آمادگی برعهده گرفتن بخشی از بیمه ها که به صورت اتکایی با شرکت های بیمه خارجی انجام شده را دارند.

رئیس کل بیمه مرکزی ایران همچنین از درنظر گرفتن یک بودجه کلان توسط دولت برای بیمه های اتکایی خبرداد.

کهزادی در مورد قسطی شدن بیمه شخص ثالث گفت : در این بیمه نامه، کلمه بیمه نامه کوتاه مدت به جای قسطی به کاربرده شده در صورتی که قسطی شدن بیمه شخص ثالث امکان‌پذیر نیست. 

وی در مورد برچسب بیمه نامه شخص ثالث اظهارداشت : منظور از ارائه برچسب به بیمه نامه های کامل ، ارائه آن به بیمه کامل دیه است که این کار به خاطر حفظ امنیت جامعه و رانندگان انجام گرفته است.

رئیس شورای عالی بیمه در مورد نحوه سرمایه گذاری شرکت های بیمه با توجه به کاهش نرخ سود بانکی گفت : زمینه های مناسبی برای سرمایه گذاری شرکت های بیمه ازجمله در بخش  لیزینگ ها ، ساختمان و پالایشگاه ها وجود دارد و در حال حاضر نیز برای جلوگیری از زمین خوردن شرکت های بیمه توزیع ریسک را هدف قرار داده ایم و در این راستا آئین نامه سرمایه گذاری شرکت های بیمه نیز نوشته شده است.

وی با تاکید براین که برای واگذاری شرکت های بیمه مشمول اصل ۴۴ مشکلی وجود ندارد گفت : از نظر صورت های مالی و تجدید ارزیابی هیچ مشکلی برای واگذاری آنها وجود ندارد.

کهزادی  در مورد احضار خود به دادگاه مفاسد اقتصادی طی هفته گذشته گفت : هیچ مسئولی در کشور وجود ندارد که برای توضیح پاره ای از مسائل به دادگاه نرود به خصوص مسئولین بخش مالی که نسبت به پرداخت تسهیلات و وام ها اقدام می کنند و تنها زمانی می توان در این خصوص قضاوت کرد که حکمی صادر شده باشد.

وی یکی از اهداف صنعت بیمه را ایجاد رقابت بین شرکت های بیمه ذکر کرد و گفت : برای این منظور قیمت های بیمه نامه ها باید رقابتی شود، اما این رقابتی شدن نباید منجر به ورود فشار به شرکت های بیمه شود.

رئیس کل بیمه مرکزی رتبه بندی شرکت های بیمه را در راستای تشویق آنها به رساندن خود به حد مطلوب دانست و افزود: شرکت های بیمه در سه بخش صورت های مالی  شامل سود و زیان و سرمایه گذاری ها، شاخص های مالی شامل شاخص های کلی ، عملیاتی ، سرمایه گذاری و توانایی ایفای تعهدات و رتبه بندی شرکت های بیمه مستقیم از نظر حضور در بازار بیمه ، کارآیی عملیاتی ، حضور و کارآیی در بازارسرمایه ، توانایی مالی ، توانایی ایفای تعهدات و شفافیت گزارشگری مالی رتبه بندی می شوند. 

کد خبر 410099

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha